Halibut z grillowanymi warzywami

Jeśli nie lubisz spędzać wielu godzin w kuchni, a masz ochotę na zdrowy i smaczny posiłek, serdecznie zachęcam Cię do przygotowania halibuta z grillowanymi warzywami.

Do przygotowania będziesz potrzebował (składniki na 4 porcje):

  • Brokuły- 1 sztuka (400g)
  • Halibut- 400g
  • Marchew-  4 sztuki (200g)
  • Rzodkiewka- 1 pęczek (100g)
  • Oliwa z oliwek- 4 łyżki (40ml)
  • Czosnek- 2 ząbki (10g)
  • Por- 1 sztuka (120g)
  • Sok z cytryny- kilka kropel

Przyprawy I zioła: Sól morska, pieprz czarny mielony, tymianek, natka pietruszki,

Czas przygotowania: 40 min

Sposób przygotowania:

Filety myjemy, osuszamy, a następnie doprawiamy wszystkimi przyprawami. Odkładamy do lodówki na kilka godzin. Warzywa kroimy na niewielkie kawałki.

Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Na blaszce lub w naczyniu żaroodpornym układamy wszystkie warzywa wraz z rybą. Pieczemy kilka minut co jakiś czas przewracając warzywa na drugą stronę. Całość pieczemy około 30 minut. Skraplamy gotowe danie sokiem z cytryny i posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Taki posiłek zawiera wiele wartościowych dla Twojego zdrowia witamin i mikroelementów. Produkty, których użyjesz do przygotowania posiłku wykazują wiele właściwości prozdrowotnych, takich jak:

  • wspomaganie układu krwionośnego,
  •  wspomaganie układu odpornościowego,
  •  obniżanie ciśnienia krwi,
  •  pomoc w zwalczaniu infekcji,
  •  zapobieganie powstawaniu nowotworów,
  •  zapobieganie miażdżycy,
  •  wspomaganie pracy jelit,
  •  wspomaganie trawienia,
  •  wspomaganie odchudzania.

Jeśli potrzebujesz przypraw, ziół, oleju czy witamin, zachęcamy Cię do zakupów w Zielarni Warmińskiej.

You may also like

Zostaw komentarz