Mus czekoladowy z owocami
Potrzebujemy:
- 100g gorzkiej czekolady 80%
- 150 g mascarpone
- 1 łyżka masła orzechowego (kliknij tutaj)
- 70 ml śmietanki 36%
- 1 łyżeczka masła
- 1 łyżeczka kakao (kliknij tutaj)
- 1 łyżeczka oleju kokosowego (kliknij tutaj)
- garść borówek lub malin
Sposób przygotowania:
- Czekoladę wraz z masłem i olejem kokosowym rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać kakao i wymieszać. Zostawić do ostygnięcia.
- Śmietankę ubić na sztywno.
- Do ostudzonej czekolady dodać mascarpone, masło orzechowe i wszystko razem zmiksować.
- Do zmiksowanej masy dodać ubitą śmietanę i wszystko delikatnie połączyć łyżką.
- Masę podzielić na 4 porcje, posypać dowolnymi owocami i wstawić do lodówki na około godzinę.
Składniki, do których dołączony jest link znajdziesz w naszym sklepie internetowym lub stacjonarnie w Zielarni Warmińskiej. Zapraszamy.