Keto pizza na spodzie z kalafiora

Potrzebujesz:

Przygotowanie:

  1. Kalafiora myjemy i dzielimy na różyczki. Gotujemy w lekko osolonej wodzie do miekkości, odcedzamy, a następnie blendujemy.
  2. Jaja ubijamy i dodajemy do nich naszego zblendowanego kalafiora, przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawy oraz połowę porcji sera mozzarella. Wszystko dokładnie razem mieszamy.
  3. Na blaszce przykrytej papierem formujemy ciasto na naszą pizzę, smarujemy olejem kokosowym  i pieczemy ok. 20 min w temp. 200 stopni.
  4. Gotowe ciasto smarujemy sosem pomidorowym, który składa się z łyżeczki przecieru pomidorowego, szczypty soli oraz przypraw. Następnie wykładamy ulubione dodatki takie jak papryka, pieczarki, cebulka, salami i posypujemy serem mozzarella. Opcjonalnie cebulkę oraz pieczarki możemy poddusić na patelni z dodatkiem oleju kokosowego.
  5. Gotową pizzę zapiekamy jeszcze kilka minut.
  6. Posypujemy na wierzch świeżą rukolą.

SMACZNEGO 😉

Po wszystkie przyprawy zapraszamy do naszej Zielarni Warmińskiej. Obok produktów znajdziesz też link do naszego sklepu internetowego. 😉

You may also like