KOKTAJL Z PESTEK DYNI

NATURALNY SPOSÓB NA ODROBACZANIE ORGANIZMU CZ. II

przez poradniazielarskodietetyczna@gmail.com
odrobaczający-koktajl-z-pestek-dyni

Świeże pestki dyni znane są ze swoich właściwości odrobaczających.

Wczoraj przedstawiliśmy skuteczny sposób na odrobaczanie organizmu za pomocą mieszanki ziołowej „Na zdrowe jelita z wrotyczem” oraz papki ze świeżych, łuskanych pestek dyni.

Dziś prezentujemy uproszczony sposób takiej kuracji, wypróbowany przez właścicielkę Zielarni Warmińskiej, panią Joannę Kulczyk.

Z pewnością zainteresuje on każdego, komu brakuje czasu na łuskanie pestek dyni.

Aby zaoszczędzić czas, można przygotować koktajl z niełuskanych nasion:

  • dzieci do 12 roku życia – od 50 do 150 g (w zależności od masy ciała),
  • dorośli – od 300 do 350 g (w zależności od masy ciała).

Pestki blendujemy, np. z anansem (1/3 ananasa). z sokiem owocowym i 1 g wit C, dodatkowo można zmiksować całość  z pomarańczą, imbirem, cytryną. Koktajl pijemy na czczo. Po 2-3 godzinach przyjmujemy olej rycynowy: dorośli 2 łyżki, dzieci 1–2 łyżeczki. Od pierwszego dnia kuracji stosujemy herbatkę „Na zdrowe jelita z wrotyczem”, dostępną w naszym sklepie internetowym https://www.zielarniawarminska.pl/herbatka-na-zdrowe-jelita-z-wrotyczem-p-1508.html

You may also like

Zostaw komentarz